جاذبه های گردشگری اصفهان

هتل مجلل چهارباغ

جاذبه های گردشگری استان اصفهان

همیشه سفر پر از چاش های متفاوت است. شاید برای شما هم پیش آماده باشد که قصد سفر به یکی از شهر های ایران مثل اصفهان،شیراز،مشهد، تبریز،تهران و …. کرده باشید، ولی اطلاعات درستی از مقاصد گردشگری آن شهر نداشته باشید.
نتیجه این امر یک سفر کسل کننده است که از منزل شخصی به یک اتاق در هتلی رفته اید و جاذبه های گردشگری آن شهر را ندیده اید.
در این مقاله قصد داریم بهترین مکان های گردشگری شهر اصفهان را به شما معرفی کنیم تا لذت سفر به اصفهان را برای شما گردشگران و مسافرین هتل مجلل چهارباغ اصفهان دو چندان کنیم.
شما مسافرین عزیز هتل چهارباغ اصفهان می توانید با استفاده از این مقاله جاذبه های گردشگری اصفهان را بشناسید و در طول سفر به اصفهان شهر گنبدهای فیروزه ای از اقامت در این هتل لذت بیشتری را بهره مند شوید.

وسعت پهناور و عزمت طراحی دوره صفوی در قلب اصفهان!
میدان‌نقش‌جهان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری‌شهر‌اصفهان است که سالانه پذیرای گردشگران مختلف از شهر های مختلف ایران و همچنین مسافران زیادی از سرتاسر جهان است.
نقش جهان یک از بهترین مکان هایی است که می توانید در زمان سفر به اصفهان از آن بازدید کنید. این میدان به دستور شاه عباس صفوی و توسط معماران برتر آن زمان مانند شیخ بهایی، استاد علی اکبر اصفهانی و استاد محمد رضا اصفهانی ساخته شد.
نقش جهان در سال ۱۰۱۱ قمری ساخته شده و با گردش در اطراف این میدان بناهای دیدنی زیادی را می توانید مورد بازدید قرار دهید.
از جمله بناهایی که در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد می توان به : مسجد شیخ لطف الله، عمارت عالی قاپو،مسجد جامع عباسی ، بازار قیصریه ، سر در قیصریه، بازار زرگرها ، بازار مس گرها و ….. است.
فضای میدان‌نقش‌جهان بسیار دیدنی است، حجره های بزرگ و کوچک صنایع دستی اصفهان محلی است که می توانید در آن به تهیه سوغات برای خود بپردازید. در گردش از این میدان هرکجا که خسته شدین فضای سبز میدان محلی است که در کنار استراحت می توانید بادیدن عظمت این میدان از لحظات شیرین سفر به اصفهان لذت ببرید.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید عرض این میدان ۱۶۵متر و طول میدان‌نقش‌جهان ۵۰۰ مترو مساحت آن حدودا ۸۵ هزار متر مربع می باشد.پس از گردش در قلب اصفهان یعنی میدان نقش‌جهان اگر هوس نوشیدنی یا یک وعده غذای خوشمزه را کرده باشید انتخاب های زیادی دارید.
برای مثال کافه قیصریه در خود میدان که یک کافه فضای باز است و میتوان هنگام نوشیدن قهوه یا خوردن غذا از منظره میدان‌نقش‌جهان لذت ببرید. 
همچنان می توانید از کافه های اطراف میدان مانند کافه میدون،کافه عمارت نمکدان، کافه شربت سرای روزگار، و…. نیز دیدن کنید.

چهارباغ عباسی

در اطراف نقش‌جهان‌اصفهان و پس از بازدید از این میدان خیابان مثال نزدنی و زیبا به نام چهارباغ عباسی وجود دارد.چهارباغ‌عباسی همان جایی است که یکی از درهای هتل مجلل چهارباغ به روی این خیابان تاریخی باز میشود.
خیابان زیبای چهارباغ‌عباسی مرز میان سی و سه پل و میدان شهردای یا همان دروازه دولت است.
خیابان چهارباغ عباسی اصفهان به دستور شاه عباس اول ساخته شد.در این دوران یک جوی آب از میان این خیابان به سی و سه پل اصفهان قرار داشته و در دو طرف خیابان چهارباغ‌عباسی درختان چنار بلند زیبایی بسیاری را برای این خیابان به ارمغان آورده بود.
در سمت غرب خیابان چهارباغ‌عباسی اصفهان، باغ‌های تخت، هشت‌گوشه و تاکستان بزرگی قرار داشتند و در سمت شرق خیابان باغ‌های بلبل، توت و درویشان قرار داشتند.
اکنون فقط باغ هشت گوشه یعنی همان باغ هشت بهشت قراردارد. و مابقی تبدیل به مغازه ها و حجره های بزرگ و کوچک شده است.هنوز که هنوزه این خیابان زیبایی های خود را داراست و پیشنهاد ما به شما دیدن این خیابان در فصل پاییز است زمانی که عطر باران از سنگ فرش های چهارباغ عباسی بلند شده و لذت خش خش برگ های پاییزی را زیر پای خود حس میکنید.
شما مسافران عزیز هتل مجلل چهارباغ اصفهان با خروج از در شرقی هتل می توانید از این خیابان زیبای اصفهان دیدن کنید.
چهارباغ‌عباسی اصفهان نیز علاوه بر اینکه خود دیدنی است دارای مکان ها و جاذبه های گردشگری در قلب خود می باشد. از مکان های دیدنی چهارباغ عباسی می توان به کاخ هشت بهشت در پارک هشت بهشت اصفهان،سینماهای حافظ، فلسطین، چهارباغ، سوره، مدرسه چهارباغ،سی و سه پل، فروشگاه های مختلف چهارباغ دیدن کنید.

سی و سه پل

یکی دیگر از مناطق گردشگری استان اصفهان که پس از پیاده روی در چهارباغ اصفهان میتواند لذت سفر به اصفهان را برای شما مسافرین فراهم کند، سی و سه پل اصفهان است.
پل تاریخی سی و سه پل اصفهان درست بر روی زاینده رود اصفهان قرار گرفته و راه گذر عابران پیاده از چهارباغ‌عباسی به سمت چهارباغ بالا است.
سه و سه پل در طول تاریخ ایران به نام های زیادی شناخته شده از جمله پل شاه‌عباسی، پل الله‌وردی خان، پل‌جلفا، پل چهل چشمه و پل سی‌ وسه چشمه.
سی و سه پل زیبا با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض در سال ۱۰۰۸ هجری و در دوازدهمین سال سلطنت شاه عباس اول شروع به ساخته شدن شد. معمار سی‌ و سه‌ پل استاد حسین بنا اصفهانی بود و طراحی این شاهکار با دستان پر هنر این استاد نقش گرفت.
سی و سه پل حدود ۳۰۰ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد. برای ساخت این پل زیبا سنگ، آجر، ملات ساروج و گچ استفاده‌ کرده‌اند.
این پل زیبا در اصفهان به گونه ای طراحی شده که رطوبت آن را محکم تر میکند به همین دلیل آب رودخانه زاینده‌رود تاثیری بر تخریب این بنا نداشته است. پیاده‌ رو سی و سه پل ۹۹ طاقچه دارد که در گذشته در آن تابلوهای نقاشی وجود داشتند و امروزه اثری از آن‌ها دیده نمی‌شود.
آیین خاج شویان که به یادبود غسل تعمید حضرت مسیح زمانی توسط ارامنه اصفهان در ماه دی ، آیین آب پاشان که در تیرماه و برابر با جشن تیرگان مراسمی بودن که در کنار سی و سه پل برگزار میشدند.
کمتر مسافری فرصت دیدن این پل تاریخ در اصفهان را از دست می دهد.

پل خواجو

پل‌خواجو اصفهان در شرق سی‌وسه‌ پل در حدود ۱۸۰۰ متر فاصله و در امتداد مسیر رودخانه زاینده رو قرار دارد.
شاه عباس دوم در سال ۱۰۶۰ هجری قمری دستور داد که پل‌خواجو را روی باقیمانده پل حسن بیک از دوره تیموری بسازند. همچنین کتیبه‌ای در قسمت جنوبى پل خواجو اصفهان قرار دارد که نشان می‌دهد پل‌خواجو در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و در سال ۱۲۹۰ هجرى مرمت شده است.
پل‌خواجو اصفهان که یکی از مهمترین و زیباترین پل های اصفهان است در طول تاریخ به نام های متفاوتی شناخته شده است.
بابا رکن‌الدین، گبرها، حسن‌آباد، شیراز و پل شاهی از نام های دیگر پل‌خواجو است. این پل ۱۳۳ متر طول، ۱۲ متر عرض و ۷٫۵ متر معبر دارد و در ساخت آن از مصالحی همچون آجر، ‌سنگ و ساروج استفاده شده است. طاق‌های آهنگ و گنبدهای عرقچین نشان از معماری زیبای دوره صفوی در اصفهان است.
تقارن انعکاسی و تناسب از دیگر ویژگی های این پل زیبا در شهر اصفهان است که سالانه مقصد گردشگران است. عمارت بخصوصی که در وسط پل‌خواجو جا گرفته است برای اقامت موقت شاه عباس صفوی به کار می‌رفت، و تفاوتی بین این پل و سی و سه پل محسوب می‌شود.
تعداد دهانه‌های پل‌خواجو ۲۴ عدد است؛ در حالی که تعداد دهانه‌های سی و سه پل به ۳۳ عدد می‌رسد.شما علاوه بر بازدید از این پل باشکوه می توانید از فضای سبز کنار زاینده‌رود استفاده کنید.
در دو طرف پل خواجو دو شیر سنگی قرار دارد که اگر در کنار یکی از شیرها بایستید و به شیر مقابل نگاه کنید، چشم شیر رو به رویی می‌درخشد.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید طراحی پل خواجو بیشتر از یک بنای تاریخی است. زمانی که از بالا به پل نگاه میکنید تصویر عقابی را میبنید که بر روی زاینده رود پرواز میکند.
از دیگر جاذبه های گردشگری پل خواجو شمع دهانه های پل است زمانی که تلاقی نور و دهانه ها تصویری از یک شمع را برای گردشگران نمایش میدهد. زمانی که در زاویه ۳۰ درجه سمت شرقی بیرون پل به دهانه‌های پایین پل بنگرید، می تانید شمع های پل خواجو را ببینید .
سقف‌های طاق چشمه‌ای پل خواجو به شکلی طراحی شده‌اند که از کناره‌های اضلاع آن، لبه‌هایی به‌سمت رو‌به‌رو وجود دارد و اگر گردشگران در دو ضلع مقابل هم بایستند و از داخل این لبه‌ها به‌آرامی با هم صحبت کنند، می‌توانند صدای یکدیگر را بشنوند.

کاخ چهلستون 

یکی دیگر از زیبایی های گردشگری اصفهان، کاخ‌چهلستون اصفهان است. کاخ‌چهلستون درواقع باغی است به ابعاد ۲۲۵ در ۲۷۵ متر که در وسط آن عمارت‌چلستون و استخری واقع شده است. این کاخ در زمان حکومت صفوی به دستور شاه عباس اول ساخته شد و در زمان شاه عباس دوم تکمیل شد. درواقع چهلستون از ۲۰ ستون چوبی تشکیل شده و با انعکاس نمای این کاخ زیبا در آب استخر تعداد این ستون ها به ۴۰ عدد می رسد و به همین دلیل نام این بنای تاریخی دوره صفویه چلستون است.
در داخل کاخ‌چهلستون اصفهان ۶ تابلوی زیبای نقاشی قرار دارد که با سبک خاص و با استفاده از رنگ های طبیعی اتفاق های تاریخی دوره صفوی را به تصویر کشیده اند. علاوه بر تماشای این زیبایی باشکوه در اصفهان، در بخشی از این این کاخ موزه ای قرار دارد که در آن کتب و دست‌نوشته‌هایی از دوران صفوی، نگارگری، نسخ خطی و اشیایی از اصفهان قدیم قرار گرفته است. این کاخ زیبا در شرق خیابان خیابان چهارباغ پایین، جنوب خیابان سپه، غرب میدان نقش جهان قرار دارد و سالانه مقصد هزاران گردشگری ایرانی و خارجی است.
معماری کاخ‌چهلستون ترکیبی از معماری چینی، ایرانی و فرنگی است. یک ایوان اصلی (بزرگ) به طول ۳۸ متر، عرض ۱۷ متر و ارتفاع ۱۴ متر که آن را رو به شرق ساخته‌اند. ستون‌های ایوان کاخ‌چهلستون هشت‌ضلعی از جنس چوب چنار و کاج است. چهارستون وسط روی چهار شیرسنگی قرار دارد. در گذشته از دهان این چهار شیرسنگی آب فواره می‌کرد و به حوض مرمری تالار می‌ریخت.

مدرسه چهارباغ

در دل چهارباغ زیبا و درست در وسط این خیابان،شاهد جانمایی یک اثر تاریخی دیگر در اصفهان هستیم. مدرسه چهارباغ که در گذشته به مدرسه سلطانی و مدرسه مادرشاه نیز شناخته می شد؛ به دستور شاه سلطان حسین پادشاه آخر دوره صفوی احداث شده است. زیبایی این مدرسه را شاید به نوع کاشی کاری آن باید نسبت داد. در مدرسه چهارباغ از کاشی کاری های مختلفی مثل کاشی هفت رنگ،گره چینی،معقلی،معرق،پیلی استفاده شده است.
مدرسه چهارباغ شامل یک سر در بزرگ و باشکوه است و ۱۷ طاق نمای دوطبقه در اطراف آن قرار دارد. وجود کاشی کاری دوره صفوی مقرنس ها زیبایی ورودی مدرسه را دو چندان کرده است. یک کتیبه در سردر مدرسه چهارباغ قرار دارد که با خط نستعلیق سفید روی کاشی لاجوردی تاریخ ۱۱۱۲ هجری قمری را نشان می دهد.این کتیبه باهنر عبدالرحیم جزایری نوشته شده است.
دهانه های سردر مدرسه چهارباغ از کاشی های فیروزه ای رنگ تشکیل شده و بر روی دو پایه سنگ مرمر قرار گرفته است. درب اصلی مدرسه چهارباغ که از طلا و نقره است، نمونه‌ بارز هنر زرگری و قلم‌زنی است

گالری